Sinds 1955

Hora scheepsramen & -deuren

Waterdicht. Betrouwbaar. Maatwerk

Raamrubbers Boot

Het belang van raamrubbers voor een boot

De raamrubbers van uw boot lijken in eerste instantie van ondergeschikt belang. Maar niets is minder waar! De levensduur van uw boot hangt samen met goed geplaatste en kwalitatieve raamrubbers. Raamrubbers in uw boot voorkomt vochtige ruimten, houdt het raam stabiel en waterdicht.

Daarnaast zijn we thuis in de verschillende regelgevingen die betrekking hebben op het soort vaart. Binnenvaart, beroepsvaart, jachtbouw, etc..

Wij weten precies welke raamrubbers bij welke boot, met welke doel wanneer ingezet moet worden.

raamrubber voor boot

Raamrubbers van een boot vervangen

Normaliter zitten de ramen van een boot in een raamlijst van rubber. Wanneer u de rubbers van een raam op een boot wil vervangen, dan kan dit tot lelijke verwondingen leiden. Daarnaast kan het raam scheuren, omdat deze van plexiglas zijn.

Wij adviseren u, ondanks dat we niet twijfelen aan uw capaciteiten, om dit soort klussen echt te laten nakijken door een gespecialiseerd bedrijf. Pas als het volledige raam is gedemonteerd kan de raamlijst met rubbers worden vervangen.

Belangrijk is dat de raamlijst goed wordt gereinigd met bijvoorbeeld groene zeep. Mocht de raamlijst erg stug zijn geworden, dan raden wij aan om ze in te smeren met wasverzachter. Laat vervolgens de raamlijst een dag lang even intrekken.

Boot reparatiewerkzaamheden

Wij bij Hora werken veelal op locatie en houden ons vervolgens bezig met het ..

 • …vervangen diverse raamrubbers en onderdelen
 • …demonteren en monteren lekke dubbele beglazing
 • …mallen en plaatsen uw bootramen
 • …kitten opnieuw uw (lekke) bootramen
 • …vervangen gebroken bootruiten
 • …restaureren beschadigde raamprofielen
 • …plaatsen permanente beglazing, ook wel plakruiten genoemd.
raamprofiel van een boot

Raamrubbers voor een boot laten plaatsen op locatie

Om het vervangen, repareren of plaatsen van raamrubbers boot van onze klanten te vergemakkelijken hebben wij een mobiele werkplaats ontwikkeld. Met onze mobiele weekplaats bedienen wij klanten in heel Nederland.

Om deze reparaties te vergemakkelijken bieden wij de mogelijkheid om foto’s van het probleem te uploaden zodat wij vrijblijvend gericht advies en een prijsindicatie kunnen geven. Zo weet u wat u van ons kan verwachten en weten wij zeker dat wij niet zonder ongedane zaken weer huiswaarts gaan.

Stel uw vragen via ons daarvoor bestemde contactformulier. Natuurlijk kunt u ook direct een offerte aanvragen. Dit kan bij ons via verschillende wegen. Weet u precies wat uw wensen zijn dan gebruikt u ons offerte formulier.

Is het een complexe aanvraag? Dan is het waarschijnlijk verstandig om een bezichtiging aan boord aan te vragen. Bij de wat makkelijkere reparaties zoals het vervangen van de raamrubbers van uw boot of u wenst nieuwe beglazing maak dan gebruik van ons ‘Foto-Upload-Formulier’.

Gratis advies

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 15 MB.

  Mogelijkheden maatwerk bespreken

  Scheepsraam / scheepsdeur laten maken?

  Plan een bezichtiging bij u aan boord
  Of kom kijken in onze fabriek

  Op uw gewenste locatie wensen & oplossingen bespreken, vrijblijvend

  Waarom Hora?
  • Levert uitblinkende kwaliteit, veelzijdigheid en duurzaamheid
  • Gespecialiseerd in bijbehorende normeringen en wetgevingen van de verschillende vaarten
  • Fabriceert conform ISO botenbouw
  • Ondersteunt en adviseert op gebied van jachtbouw
  • Monteert op locatie door gebruik mobiele werktplaats
  • Repareert en produceert scheepsramen van failliete merken

  Onderhoud raamrubbers op een boot; voorkomen beter dan genezen

  Buiten het feit dat wij graag uw raamrubbers komen vervangen willen wij u toch graag onderhoudstips geven om de levensduur van de boot raamrubbers te verlengen. Dit voorkomt een hoop ellende.

  Het is namelijk erg belangrijk dat de vochtbalans in uw boot piekfijn in orde is. Bij mankementen kan er schimmel ontstaan en ontstaan er rottende onderdelen. Daarom hebben wij de onderhoudstips op een rijtje gezet en voor u beschikbaar gemaakt bij onderstaande link.

  Hora Scheepsramen & -deuren

  Waterdicht. Betrouwbaar. Maatwerk.

  Hora Scheepsramen is een familiebedrijf dat sinds 1955 scheepsramen maakt voor de jachtbouw, beroepsvaart en particuliere markt. Met een ambachtelijk, modern productieproces en gedreven vakmensen bieden wij maatwerk.

  Geen standaard producten, maar raamoplossingen die uitblinken in kwaliteit, veelzijdigheid en duurzaamheid. Hora scheepsramen: waterdicht betrouwbaar.

  Maatwerk scheepsramen- & deuren sinds 1955