Sinds 1955

Hora scheepsramen & -deuren

Waterdicht. Betrouwbaar. Maatwerk

FAQ

Veel gestelde vragen over bootramen

 • Mijn schuifraam schuift niet meer/moeizaam
   Het raamloop (het viltachtige rubber waar het glas door heen schuift) van uw schuifraam kan versleten zijn. Voor al onze Hora ramen, ongeacht de leeftijd van uw raam, hebben wij dit raamloop uit voorraad leverbaar. 

 

 • Hoe moeten wij mallen maken?
   Op onze website vindt u een beschrijving van het maken van de mallen. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Als u liever heeft dat wij de mallen voor u maken, dan komen wij daarvoor graag bij u langs.

 

 • Eén van mijn bootruiten is gebroken, wat te doen?
   Met het nummer van het raam dat u op de binnenzijde van het aluminium profiel in het midden bovenin vindt, kunnen wij de gegevens over het betreffende raam terug vinden. Als het raam niet ouder is dan 35 jaar, dan hebben wij over het algemeen de glasmal van de betreffende ruit nog in ons archief beschikbaar. Hiermee kunnen wij de ruit opnieuw bestellen. U kunt het raam (met eventuele noodvoorziening) zo lang mogelijk in uw schip laten zitten, wij informeren u zodra de nieuwe ruit in huis is. In onze werkplaats in Leusden en in sommige gevallen op locatie, hebben wij alle faciliteiten om uw raam van nieuw glas te voorzien.

Stel uw vraag

Mogelijkheden maatwerk bespreken

Scheepsraam / scheepsdeur laten maken?

Plan een bezichtiging bij u aan boord
Of kom kijken in onze fabriek

Op uw gewenste locatie wensen & oplossingen bespreken, vrijblijvend

Hora Scheepsramen & -deuren

Waterdicht. Betrouwbaar. Maatwerk.

Hora Scheepsramen is een familiebedrijf dat sinds 1955 scheepsramen maakt voor de jachtbouw, beroepsvaart en particuliere markt. Met een ambachtelijk, modern productieproces en gedreven vakmensen bieden wij maatwerk.

Geen standaard producten, maar raamoplossingen die uitblinken in kwaliteit, veelzijdigheid en duurzaamheid. Hora scheepsramen: waterdicht betrouwbaar.

Maatwerk scheepsramen- & deuren sinds 1955